Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
14-10-2024
Kawasaki breidt Modern Classic line-up uit met nieuwe W230 en Meguro S1



Je kunt maar één keer origineel zijn. Kawasaki is er trots op om met de introductie van de nieuwe W230 en Meguro S1 rijders (opnieuw) kennis te laten maken met deze legendarische merknamen.

Waar de roots van de beroemde W-modellen teruggaan naar de W1 650 uit 1966, Kawasaki’s eerste viertakt motorfiets met een grote cilinderinhoud, heeft Meguro een nog langere geschiedenis als één van Japans meest prestigieuze merknamen die trots zijn honderdjarig bestaan viert in 2024.  

Het hart van deze modellen wordt gevormd door een robuuste en karaktervolle 233cc - luchtgekoelde - ééncilinder. De motor is ontworpen met de focus op koppel, wat resulteert in een vlakke koppelkromme. Door de toevoeging van een tandwielaangedreven balansas worden trillingen vermindert en is er een soepele vermogensafgifte bij alle toerentallen. Dit draagt bij aan een uitstekend comfort en rijeigenschappen. Het “bouwen van een mooi motorblok” was een sleutelbegrip bij het toevoegen van stylingaccenten aan de luchtgekoelde single. Het klassiek ogende blok is licht, eenvoudig en een lust voor het oog door bijvoorbeeld de afgeronde koelvinnen en speciale carterdeksels.

Een ø37 mm telescopische voorvork zorgt voor een uitgebalanceerd, comfortabel rijgedrag terwijl de dubbele schokdemper achteraan zorgt voor een klassiek rijgevoel. De achter schokdempers kunnen in 5 stappen worden voorgespannen. Wat het chassis betreft, zorgen de compacte verhoudingen voor een soepele handling. Door de lage zadelhoogte is de W230 zeer toegankelijk voor een breed publiek en kunnen meer rijders kennis maken met de authentieke rijervaring die de W230 en Meguro S1 bieden. Met 143kg rijklaargewicht behoort dit model tot één van de lichtste in deze categorie wat ten goede komt aan de vermogen/gewichtsverhouding. 

Stalen spatborden voor en achter, “peashooter”-uitlaten, spaakwielen en het instrumentarium benadrukken de authenticiteit en liefde voor details welke hoog in het vaandel staan bij deze modellen. Design details van de Meguro S1 zijn direct afkomstig van de Kawasaki 250 Meguro SG uit 1964. Zo heeft de Meguro een verchroomde brandstoftank met gelakte panelen en een Meguro badge. Zelfs het uiterlijk van het instrumentarium en de afwerking van het zadel zijn gewijzigd ten opzichte van de W230.

De nieuwe W230 is leverbaar in de kleur Metallic Ocean Blue/Ebony en de Meguro S1 in Ebony met chrome accenten.

Prijzen worden binnenkort bekend gemaakt. Ga voor meer informatie naar de Kawasaki website.

Je droom KAWASAKI nog niet gevonden? De beste koop vind je op Motoroccasion.nl

#classic #retro #motoren #motor #motoroccasion


 



Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: TRIUMPH in 1945 - Sangster verkoopt Ariel aan BSA. De produktie wordt verder in gang gezet in Warwick. Ook start de bouw van een nieuwe assemblagehal in Meriden, een nu beter gelegen handelscentrum. Men start ook met het produceren van vliegtuigmotoren en is zelfs één van de betere aan het eind van de oorlog. Turner verlaat Triumph na een knallende ruzie met Sangster en gaat bij BSA werken. Bert Hopwood neemt zijn plaats in en werkt verder aan een nieuwe zijklepper als concurrent voor de militaire BSA. Deze ging echter nooit in productie. Laat-1943 komt Turner terug naar het bedrijf op verzoek van Sangster. In totaal werden in de oorlogsjaren 50.000 motoren geproduceerd.
© 2000 - 2024 Motoroccasion