Nieuwsbrief:
Pers en nieuws overzicht
Nieuwsbericht
18-01-2017
Victory Motorcycles stopt

Polaris Industries is gestopt met Victory Motorcycles na twee decennia van strijd met Harley-Davidson. Polaris blijft natuurlijk wel geld steken in Indian Motorcycles.

Indian is snel gegroeid in de afgelopen drie a vier jaar, en we zullen meer investeringen in het merk doen in de toekomst, aldus Steve Menneto, Polaris VP Motorcycles. Menneto vertelde dat 2012 het jaar was met de hoogste omzet voor Victory, ergens tussen de 10.000 en 15.000 eenheden. Maar, zo verklaarde hij, toen Indian debuteerde reageerde H-D agressief. De hele markt werd zeer concurrerend en heeft tot het einde van Victory geleid. Het geeft ons ook de mogelijkheid om nu versterkt aan de positionering van Indian te werken.


Wist u dat: In de motortaal "Koude bougie" betekent: Een bougie behoort een juiste werktemperatuur te hebben, over het algemeen tussen de 400 en 800 graden Cel­sius. De werktemperatuur is afhankelijk van het soort motor­fiets en van het gebruik, bijvoorbeeld lang en hard rijden of rustig rijden. Een hoge belasting van het motorblok brengt al­tijd een hogere temperatuur met zich mee. Onder alle om­standigheden moet een bougie de zogenaamde zelfreinigings-temperatuur kunnen bereiken, waarbij de aanslag van half ver­brande olie of benzine geheel verbrandt. Dit is te zien aan de kleur van de elektroden die niet zwart maar lichtbruin tot grijs moeten zijn. Met letters o f cijfers op het porseleintje (isolator) van de bougie, of op het metalen deel daarvan, is de warmte­ graad aangegeven. Deze waarde heeft betrekking op de mate van warmteafvoer van de bougie. Is de warmteafvoer groter dan de opname, dan wordt gesproken van een koude bougie. Is de warmteafvoer lager dan de opname, dan is sprake van een warme bougie. De warmteafvoer vindt voor het grootste deel plaats langs de schroefdraad, de afdichtring en de metalen onderkant van de bougie.
© 2000 - 2017 Motoroccasion