Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
13-03-2017
Africa Twin bereikt nieuwe hoogten

https://cdn.qonnex.nl/
Een jaar na de langverwachte en succesvolle terugkeer in de Honda motorfiets line-up heeft de Africa Twin nieuwe hoogten bereikt. Dit deed men door het record te breken voor de hoogst bereikte hoogte ooit door een tweecilinder motor.

Scène van dit record was s werelds hoogste actieve vulkaan, de Nevado Ojos del Salado - gelegen tussen Argentinië en Chili - waar een team van vijf rijders de Africa Twin tot een recordhoogte van 5965 meter boven de zeespiegel wisten te loodsen. Fabio Mossini, enduro kampioen uit Honda s Sud America Raceteam was de gelukkige die werd gekozen om de nieuwe mijlpaal te bereiken, alvorens hij werd gestopt door 2 meter sneeuw.


Na vijf dagen van acclimatiseren en het rijden op standaard Afrika Twins, speciaal uitgerust met een Termignoni uitlaat, aangepaste tandwielen, nieuwe Metzeler MC360TM banden en een scala aan originele Honda accessoires, kon het internationale team hun beklimming beginnen. De tocht werd gereden binnen 24 uur. Hun route nam ze - bij temperaturen tot min 5 graden Celsius - mee over gebroken asfalt, grind, modder, zand en tenslotte dunne bladen van ijs, bekend als - penitentes-. Een topprestatie voor deze sterke Enduromotor waar Honda terecht trots op is.




Bron: Honda

http://www.motoroccasion.nl/motoren/zoeken/honda-crf-1000-l-africa-twin-b18-t7068.html

Wist u dat: In de motortaal "Japanese bike bashing" betekent: Het met een voorhamer bewerken van een Japanse motorfiets op Harley-Davidson-treffens. Werd populair binnen de Amerikaanse bikers-scene in de jaren zeven­tig nadat een Californische Harley-Davidson dealer ermee be­gon op het moment dat dit als enige overgebleven Amerikaan­se motorfietsmerk zware concurrentie te verduren kreeg van de Japanse motorfietsmerken. Begin jaren tachtig woei dit tijdver­drijf over naar Europa. Nu het Harley-Davidson weer voor de wind gaat, is dit fenomeen praktisch verdwenen.
© 2000 - 2024 Motoroccasion