Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
12-10-2017
2018 MV AGUSTA F4 RC



Vind Motoroccasion.nl leuk 


Motoroccasion.nl -12-10-2017: Vorig jaar hield MV Agusta een eerbetoon aan het Reparto Corse World Superbike-team door de limited edition RC-modellen uit te brengen, waaronder de F4 RC, F3 RC, Dragster RC en de Turismo Veloce RC. De F4 RC keert nu terug voor 2018 met een replica in de kleuren van Leon Camier's F4 Reparto Corse World Superbike-machine.



De motor komt in een oplage van slechts 250 stuks en vermelden allen het nummer 37, het aantal titels die MV Agusta tot nu heeft binnengesleept in het bestaan van MV Agusta.  De Corsa Corta inline viercilinder motor (boring 79 mm, slag 50,9 mm) beschikt over een centrale distributieketting en radiale kleppen. Deze versie geeft een maximale kracht van 205 pk; een speciale kit die bij de F4 RC aankomt, voegt nog zeven extra paardekrachten toe voor een totaal van 212 pk.



De elecronica is geoptimaliseerd om daarmee de best mogelijke prestaties op zowel het racecircuit als op de weg te verkrijgen. De 2018 MV Agusta F4 RC komt uit met een CrMo stalen buis trellis frame met TIG lassen. Het centrale deel van het frame is gesloten met lichtgewicht aluminium platen. De NIX 30 type USD Öhlins vork met TiN coating zorgt voor een aparte hydraulische compressie en rebound demping, evenals de instelbare voorspanning van veer. De F4 RC wordt geleverd met dubbele 320 mm schijven die door Brembo 30 mm 4-zuiger GP monobloc worden opgesloten. De achterrem heeft een 4-zuigerklauw en een 210 mm stalen schijf. De nieuwste versie van het Bosch 9 Plus Race Mode ABS systeem beschikt over het RLM-systeem (Rear Wheel Lift-Up Mitigation) waarmee het omhoogkomen van het achterwiel wordt tegengewerkt.



De F4 RC gebruikt veel koolstofvezel, met inbegrip van de beugels en hitteschilden. Deze bijzondere motor heeft nog tal van andere goede eigenschappen, inclusief een volledig titanium uitlaat, ontworpen om de prestaties te maximaliseren bij gebruik met de specifieke ECU (ook inbegrepen in de kit). Onder de vele exclusieve componenten bevinden zich een een snelsluit brandstofdop, F4 RC duozit afdekking en lichtgewicht schroeven en kleine onderdelen. Een speciale motorhoes en een certificaat van oorsprong die de echtheid en  en het nummer van het product bevestigt maken de kit compleet.
 

#mvagusta #motoroccasion #nieuwemotor #motorrijden



Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: ACE MOTORCYCLES in 1924 - In 1924 kwam het bedrijf in financiële problemen. Gedurende een aantal jaren werd er nog wel productie gedraaid maar dan door Michigan Motors Corporation.
© 2000 - 2024 Motoroccasion